HTML

Tata, Tanszéki terv 3, 2010

A Tigrisugrás csoport honlapkísérlete.

Friss topikok

  • mB: a tanszéki honlapon fent a teljes anyag: www.kozep.bme.hu/?l=cikkek&id=400 (2011.09.17. 11:45) közös beépítési terv
  • mB: :-) Viszont neki is akkor lehetett leadása (publikációs határideje) mint nektek: dec 17! :-D Majd... (2011.02.06. 21:54) Gergely utókép
  • tomatae: És Boldog Új Évet is!!! (2010.12.31. 15:55) Vidám karácsonyt für alles
  • bG: Doktor Úr! Mi köszönjük, hogy a félév során végig figyelemmel kísérte állapotunkat illetve a benn... (2010.12.18. 19:10) Sportközpont
  • mB: Lájk - 3D rulez. Madonnát is tessék szeretni. (2010.12.18. 18:44) Ifjúsági Ház

Beépítési javaslat

2010.10.02. 19:08 Padaa

Cső! Nos főleg a sportcentrumos résszel foglalkoztam, kerestem előképeket azzal a szándékkal, hogy hogy tudták máshol megoldani egy nagyobb csarnok beleintegrálását egy nagyobb rendszerbe. Erre találtam egész jó példákat:

 

 

És ezek után jött ez a beépítési javaslat. Tehát olyasmi sávos rendszerre jutottam, ami a példán is látszik, (a példa persze nagyobb léptékű, attól tekintsünk el) amire felfuthatnak zöldtetők is, ebbe a rendszerbe belerejthetők sportpályák is. Ez a koncepció egy elég látványos 5. homlokzatot is ad a területnek. Érzem, hogy kicsit merész, lehet, hogy a helyi közegbe nehéz belehelyezni, de sok eddig beszélt szempont benne van:

 

- Fellelhető benne ez az integrálási szándék, amiben elvileg egyetértünk Gergővel,

- fellelhető Peti egyik változata is erre a területre.

- Belevettem azt a szerviz-utat, amit legutóbb beszéltünk, ennek romantikusabb változatát, ami jól ellensúlyozza a terület szigorú geometriáját sztem.

- Törekedtem, hogy a Május 1. u. felé változatos térfalat kapjak, de a komáromi útra viszont egy határozott térfalat képez ez a rendszer, aminél ki tud alakulni egy minimális teresedés, egy finom megnyitás is a sarkon.

- Az iskola felől 1-2 zöldsáv áthidalhat az út felett is talán...

A suli feletti területre is rajzoltam egy javaslatot, ott azért ad-hoc-abb a dolog, de ügyeltem ésszerű térfalak és teresedések kiötlésére, így talán megfontolandóak azok is.

Nos várom a reakciókat!:)

3 komment

Címkék: ötletek beépítés előképek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bG 2010.10.02. 21:02:26

jólesz!

eng.terv szintű doksit kérünk holnapra!

z'.ttt,bg.lp

bG 2010.10.02. 23:14:34

első pár képen mi az épület neve és ki tervezte?

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2010.10.03. 02:32:22

Jóestét!

Hm, engem azért némi töprengésre késztet a dolog - a hozott példa EGY nagyon-nagy sportközpont kisebb tömegre bontása és a területbe integrálása, mi azonban kisebbek vagyunk, az én olvasatomban a fenti helyszínrajz inkább TÖBB, közepes méretű tömeget akar egyesíteni egyetlen tömbméretű (ezáltal, a helyhez mérten mindenképpen) HATALMAS gesztussal, ami nézetem szerint konfliktusba kerül a környezetével is - még az iskolával is, ami pedig a legnagyobb tömeg közel s távol.

Azért is maradnék bátran az épület-szerű formálás mellett, mert láttuk a múltkor, hogy inkább több helyünk van mint kevés, majdhogynem lötyögnek a funkciók, így nem kell mindent és teljesen tájjá tenni - különösen nem egy még nagyobb gesztussal.

Az egyesítés talán azért is problémás, mert bár a sport-oldal a legtisztább helyzet (nagy, üres), de egy ilyen nagy gesztushoz világos és egymással kapcsolatban levő funkciók kellenek majd - nekünk több kicsi (és nagyobbacska) funkciónk van, különböző tulajdonosokkal, így az "egy nagy" ilyen jogászkodós fejjel is problémás.

(további gondom, hogy a sávok feldarabolják a sportpályákat - na ott viszont PONT a nagy és egybefüggő kéne!)

namégegyutolsó:
talán nagyon konkrét a megoldás, jó lenne előbb korábbi stációk véglegesedését látni: térfal igény, útvezetés, közterek és azok kapcsolatai - hogy ne a FORMA határozza meg a majdani viselkedés korlátait, henem a mostani és a tervezett ÉLET adja meg a gondolkodási irányt, a volument, végső soron a formát....

hm?
süti beállítások módosítása